Schilderij van Simone Rietveld

Gebedsafspraak

Een Gebedsafspraak: een belangrijke tool op je weg met God. Wil je relatie met God maar niet vlotten? Denk je dat geloven toch meer moet zijn dan je nu ervaart? Voel je je een waardeloze leerling van Jezus? Lees dan vooral verder.

Krassen op je ziel?

Het leven is soms hard. Sommige mensen raken diep verwond en gekwetst door wat ze meemaken. Anderen hebben meer geluk. Maar geen mens ontkomt in dit leven aan schrammen en krassen op zijn ziel.

Lang niet altijd is dat je eigen schuld. Het gebeurt gewoon. En soms gebeurt het opzettelijk. Een problematische opvoeding, echtscheiding, verlies van mensen van wie je houdt, ontslag, ongelukken, occulte ervaringen, traumatische gebeurtenissen, grote maar soms ook in andermans ogen kleine dingen… Waar gehakt wordt vallen spaanders, zegt het spreekwoord. Waar geleefd wordt, laat het leven onverbiddelijk sporen na op je ziel.

Het is niet waar dat deze afdrukken van het leven geen gevolgen voor je hebben. Sommige mensen ervaren grote emotionele problemen, raken verslaafd of depressief. Andere mensen lijken gewoon verder te leven. Maar in de kelders van je ziel liggen verdriet, woede, angst en andere pijn opgeslagen. Het kan niet anders of dit heeft gevolgen voor je dagelijks leven. Vervelende karaktertrekken, hardnekkige gedragspatronen, een onrustig gevoel van binnen, vervelende gedachten die je niet kunt stoppen – bijna elk mens heeft hier last van.

Je bent dus niet gek als je je hierin herkent. En je leest het goed: er is een oplossing.

God ontmoeten

Jezus heeft gezegd dat hij gekomen is
om aan armen het goede nieuws te brengen
om aan verslagen harten hoop te bieden,
om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken
en aan geketenden hun bevrijding…
(Jesaja 61:1)

Daarom biedt Hart van Osdorp aan mensen die vrij willen leven de Gebedafspraak aan.
Een gebedsafspraak is een persoonlijke ontmoeting tussen jou en God. Je hoeft dat niet alleen te doen. En je hoeft niet alleen te gaan. Twee ervaren medewerkers van Hart van Osdorp staan je met raad en gebed ter zijde. Alleen vrouwen begeleiden vrouwen en alleen mannen de mannen. Uiteraard is de Gebedsafspraak vertrouwelijk.

Veel mensen ervaren deze ontmoeting met God als een ‘scan van hun ziel’, anderen als een complete geestelijke douche. De heilige Geest van God doorzoekt je leven en allerlei dingen komen aan het licht die voor jou een vrij leven blokkeren of frustreren. Je kunt er vervolgens voor kiezen deze zaken op te ruimen of door God te laten genezen.

Voor bijna iedere deelnemer maakt deze ontmoeting met God hoe dan ook groot verschil. Veel mensen hebben door de Gebedsafspraak een nieuwe vrijheid gevonden. Anderen voelen zich op de weg gezet naar een nieuw leven. Weer anderen worden ook lichamelijk genezen (ziel en lichaam zijn één!).

Dit lijkt te mooi om waar te zijn! Maar het is waar, omdat je in een gebedsafspraak leert om je te verbinden aan de prachtige beloften van Jezus Christus. Een gebedsafspraak is geen truc of suggestie. Het werkt genezend omdat Jezus zelf nu eenmaal doet wat hij zegt.

Een Gebedsafspraak iets voor jou?

Neem voor meer informatie contact op met Lenie Smit: 06 555 17 600.

Hart van Osdorp heeft de Gebedsafspraak doorontwikkeld. Er zijn nu meerdere en flexibele (uitgebreide en minder uitgebreide) vormen beschikbaar.

Disclaimer

Medewerkers van Hart van Osdorp geven geen medische of psychologische adviezen. De Gebedsafspraak is een ontmoeting met God en niet te verwarren met medische of psychologische hulp.

Hart van Osdorp is voor Gebedsafspraken getraind door URC City Temple te Londen (Engeland) en Freedom in Christ Ministries.

Social media

Onze adressen

Giften

Stichting Hart van Osdorp is een Anbi (RSIN: 817345589). U kunt giften en donaties voor Hart van Osdorp aftrekken van de belasting.

(IBAN: NL09ABNA0507405943)