Onderwijs

 

Hart van Osdorp wil leren van Jezus.

Wat we beloven: een veilige plek

Als iets duidelijk is in de bijbel, dan is het wel dat leerlingen van Jezus van hem willen leren.
Een leerling van Jezus is aan de ene kant nog in de leer bij Jezus en weet dat ook heel goed. Hart van Osdorp is dus geen verzameling van volmaakte mensen, die het allemaal zo goed weten en zo goed doen. Hart van Osdorp bestaat integendeel uit allemaal mensen die juist heel goed weten dat er aan ons allemaal nog veel te verbeteren valt. Dit maakt Hart van Osdorp een veilige plek. Hart van Osdorp zal mensen niet veroordelen, wie of wat ze ook zijn. Dan veroordelen we immers meteen ook onszelf! Wij geloven immers dat leren van Jezus een levenslange leerschool is en dat we nooit zijn uitgeleerd. Leren van Jezus is een proces met vallen en opstaan. Dat kan, dat mag en dat gebeurt.
Aan de andere kant willen leerlingen van Jezus, juist omdat ze nog veel te leren hebben, ook graag bijleren. Daar ben je immers leerling voor! Wat is hét kenmerk van een leerling? Dat hij of zij aan het leren is.

Waarvoor we je uitnodigen: leven en leren van Jezus

Wat Jezus zegt is praktisch en wijs, liefdevol en genadig, en niet te vergeten uitnodigend en uitdagend.
Hart van Osdorp gelooft dat iedereen heel veel van Jezus kan leren voor zijn of haar dagelijks leven. Jezus geeft immers onderwijs over leven met God, over relaties, over werk, vrije tijd, onze omgang met geld, met seks en met macht – kortom Jezus heeft het over alles waar mensen mee bezig zijn.
En wat hij zegt is meestal anders dan wat we zelf hadden bedacht of zouden verwachten. In negen van de tien gevallen betekent leren van Jezus voor ons daarom anders gaan leven, anders leren denken en anders gaan doen. Leren van Jezus is dus alles behalve saai! Of om het met Jezus zelf te zeggen: leren van Jezus is ‘meer dan het gewone’ leren beleven en doen.
Dat is inderdaad nog lang niet altijd gemakkelijk, soms of zelfs vaker best wel heftig en spannend, maar ook altijd weer verrassend.

Hart van Osdorp gelooft dat we het onderwijs van Jezus nodig hebben om gelukkig en vrij te kunnen leven. Zonder de beloften en aanwijzingen van Jezus verliezen we ons geloof, onze hoop en onze liefde!

Social media

Onze adressen

Giften

Stichting Hart van Osdorp is een Anbi (RSIN: 817345589). U kunt giften en donaties voor Hart van Osdorp aftrekken van de belasting.

(IBAN: NL09ABNA0507405943)